Voucher de 5% Reducere la Serviciile de Detailing & Transport Motociclete Crazy Garage!

Sfaturi pentru a vă menține temperatura când conduceți motocicleta în temperaturi scăzute

Este prea greu de suportat gândul că motocicleta o să stea nefolosită în garaj până la primăvară? V-ați hotărât să vă plimbați cu ea și în vreme mai rece? Plimbările cu motocicleta în aer rece, lapoviță sau alte condiții meteo severe au un efect major asupra performanței motocicletei, dar și a corpului motociclistului. Este responsabilitatea Dvs. să știți la ce vă puteți aștepta și cum puteți preveni, reacționa la aceste condiții mai dificile. Oferim câteva sfaturi care v-ar putea menține în siguranță în timpul călătoriilor în condiții nefavorabile.


De ce este diferit mersul pe motocicletă în timpul sezonului rece?

In timpul turelor aflate în afara sezonului moto, aerul poate să fie rece - adică, foarte rece. O plimbare pe autostradă vă va răcori până la oase mai repede decât ați crede vreodată că este posibil datorită vântului brutal și lipsei relative de mișcare a întregului corp pentru a vă încălzi. Aceste condiții pot să genereze hipotermie dacă nu sunteți atent la selectarea echipamentului moto potrivit.

Veți începe să vă pierdeți dexteritatea de la mâini și de la picioare, pe măsură ce corpul dumneavoastră se grăbește să păstreze căldura pentru organele vitale. Aceasta înseamnă mai puțină agilitate atunci când lucrați la frâne sau la accelerație și timpi de reacție mai lenți atunci când aveți nevoie de reflexe mai rapide. Punând toate acestea cap la cap, rezultă că o motocicletă este mai greu de controlat în timpul condițiilor mai aspre a vremii, iar corpul Dvs. este mai puțin capabil să facă față condițiilor, decât în zilele calde.

Soluția la aceste probleme este un amestec care include pregătirea echipamentului moto, a motocicletei, și în plus o ajustare a stilului de condus și a mentalității la aceste condiții. Ne focusăm pe perioade mai reci, dar considerăm că sfaturile de mai jos pot să facă diferența în orice sezon în care ne plimbăm în condiții severe meteo.


1. Echipament moto potrivit

Știm cu toții că un motociclist bine pregătit folosește echipament complet indiferent de condițiile meteo. Însă pentru plimbările în temperaturi scăzute, probabil o să aveți nevoie de o ținută suplimentară, foarte caldă, izolantă, rezistentă la vânt și la apă pentru a vă proteja de frig.


Stratificarea cu echipamente calde, impermeabile și antivânt

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru vremea rece este să rămâneți uscat. Corpul Dvs. va rămâne mai cald pentru o perioadă mai lungă de timp. Pe lângă umezeală, vântul este o preocupare majoră pentru mersul pe motocicletă la temperaturi mici. Pentru a vă asigura că hainele sunt rezistente la vânt, căutați articole care se strâng (se ajustează) la încheieturi, glezne și gât.

Când probați un echipament moto de iarnă, căutați o potrivire confortabilă, dar nu prea strânsă pentru a oferi posibilitatea aerului să circule, dar și pentru a avea spațiu suplimentar pentru hainele mai groase de sub ea. Stratificarea este foarte importantă. Începeți cu un strat de bază care elimină umezeala, adăugați stratul principal de izolație în mijloc și puneți deasupra un strat exterior impermeabil (de preferință și izolat). De asemenea, nu putem sublinia suficient importanța echipamentului impermeabil. S-ar putea să nu plănuiți să vă plimbați pe zăpadă sau în furtună, dar este posibil să fiți prins în ea împotriva voinței Dvs. Ori de câte ori este posibil, căutați echipamente care să fie impermeabile și calde.

Echipamentele “all season” pot să vă ofere protecție în fiecare sezon al anului, vă ajută să vă concentrați la drum, nu la senzația de disconfort, lucru care mărește siguranța dumneavoastră în timpul condusului.

Căști moto care vă protejează de frig

Căștile integrale și cele de tip flip-up, modulare sunt alegerea ideală pentru sezonul rece. Corpul Dvs. pierde multă căldură prin cap, așa că protejarea sa este crucială. Asigurați-vă că acesta vă protejează de frig și vânt.

Mănuși moto încălzite

Aveți grijă la degetele Dvs. cu gadgeturile de încălzire din mănușile moto moderne. Pe lângă faptul că vă oferă confort, păstrarea mâinilor calde vă poate ajuta să rămâneți în siguranță în timp ce mergeți cu motocicleta în temperaturi scăzute. Degetele sunt primele care îngheață, ceea ce poate face imposibilă prinderea ghidonului și controlul complet a motocicletei

Puteți monta ghidoane încălzite pe motocicletă, dar cu siguranță ar trebui să investiți într-o pereche de mănuși moto de calitate.

Cizme moto calde, impermeabile

Încălțămintea potrivită vă poate ajuta să stați încălziți pe tot parcursul drumului, chiar și în anotimpurile reci. Echipamentele moto călduroase, cum ar fi cizmele robuste, vă vor ajuta să vă mențineți picioarele calde și să conduceți mai sigur. De asemenea, ar trebui să luați în considerare să purtați șosete mai groase pentru a oferi o izolare mai bună atunci când călătoriți.

 

2. Tehnici importante

În primul rând, știți că mersul pe motocicletă în vreme rece nu este în general recomandat începătorilor. Dacă aveți experiență redusă, mai mică de un an, este o idee bună să vă dezvoltați abilitățile de condus înainte de a înfrunta provocările călătoriilor în condiții severe. Dacă sunteți încrezător că sunteți gata să porniți la drum și să înfruntați frigul, cunoașteți aceste tehnici și exersați-le înainte de a face prima călătorie de iarnă. S-ar putea să vă salveze viața. Este important să vă cunoașteți limitele și să luați decizia corectă: de a nu circula în condiții la care nu sunteți pregătit.

Măriți distanța pe care o acordați altor vehicule, deoarece atât ei, cât și Dvs. veți avea probabil distanțe de oprire mai mari în timpul rece. Totodată, șoferii vor fi și mai distrași și mai puțin capabili să vă vadă decât în mod normal, trebuie să acordați atenție mare la vizibilitatea Dvs. pe carosabil.

Familiarizați-vă cu câteva tehnici de mers pe zăpadă și gheață. Acesta este complet diferită față de mersul pe carosabil uscat. Aceste abilități vă pot salva viața dacă sunteți prins de o furtună de zăpadă sau prindeți o secțiune de drum înghețată.

Rezistați nevoii de a intra în panică dacă vă aflați într-o vreme sălbatică. Cea mai inteligentă mișcare pe care o puteți face în condiții meteorologice nefavorabile este să recunoașteți dacă nu sunteți destul de pregătit, sa conduceti calm, încet și cu grijă până la cel mai apropiat loc unde vă puteți adăposti și așteptați să treacă furtuna.

Corpul Dvs. arde mai multe calorii în anotimpurile reci doar încercând să vă țină la cald, astfel sunteți vulnerabil și la deshidratare. Aveți grijă să consumați periodic apă și gustări simple și hrănitoare.

Pregătiți-vă din timp, verificați vremea înainte de a merge, pentru a ști exact la ce condiții să vă așteptați. Acest proces vă asigură că purtați echipamentul potrivit și că aveți toate accesoriile de motocicletă încălzite încărcate și gata de plecare.

 
Magazinele BBmoto din Gheorgheni și Otopeni vă așteaptă cu drag de marți până sâmbătă pentru a vă oferi sfaturi concrete, profesionale în alegerea echipamentului potrivit.

Returnare produse
în 14 zile calendaristice.
Rezervare Produse
pentru proba în magazin.
Transport Gratuit
la comenzi de peste 200 lei.
Plată în Rate
Star BT, Alpha Bank, TBI Bank
BBM
OFERTA BBMOTO

ECHIPAMENTE RECOMANDATE

OFERTA BBMOTO

ECHIPAMENTE RECOMANDATE