Voucher de 5% Reducere la Serviciile de Detailing & Transport Motociclete Crazy Garage! »

Ce aleg și în ce condiții? Blugi Moto vs Pantaloni Moto

Ce aleg și în ce condiții? Blugi Moto vs Pantaloni Moto

Cheltuirea banilor pentru un echipament moto adecvat nu numai că vă poate salva viața, ci vă poate îmbunătăți experiența în timpul călătoriilor. Chiar dacă este mai rapid și mai ușor să vă urcați pe motocicletă în îmbrăcăminte de stradă, a conduce fără echipament corespunzător este o decizie care ar putea sfârși prin a vă costa mult mai mult decât echipamentul în sine.

Blugii moto sunt o optiune excelentă pentru oricine dorește să arate elegant, dar să se simtă confortabil și în siguranță în timp ce călătorește. Acestea vă permit să conduceți cu încredere fără a compromite stilul Dvs.

Blugii moto sunt versatili, îi puteți purta cu aproape orice tip de echipament și arată foarte bine. Atunci când purtați blugi moto, trebuie să vă asigurați că vi se potrivesc, protecțiile sunt la locul lor (pot fi ajustate). In caz contrar puteți ajunge să vă simțiți inconfortabil, lucru care nu numai că vă distruge experiența senzațională, dar vă și distrage atenția de la drum. O pereche de blugi moto ar putea să vă țină ani de zile. Sunt ușor de curățat printr-o simplă spălare, astfel rezista în timp.

Aceștia pot fi, de asemenea, mai accesibili și mai confortabili decât alte alternative, cum ar fi pantalonii moto din piele. Puteți obține o pereche de blugi moto eleganți la un preț rezonabil.

Sunt diferite categorii de blugi moto care vă oferă diferite tipuri de protecții. Enumeram câteva categorii pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită.

  • Blugi moto cu întăriri din Kevlar: aceștia cuprind panouri din Kevlar / Aramidă sau un exterior țesut pentru a proteja motociclistul împotriva abraziunii și tăieturilor.

  • Blugi moto cu inserții: aceștia implementează alte țesături care nu au legătură cu fibrele de aramidă pentru a proteja motociclistul împotriva abraziunii și tăieturilor.

  • Blugi moto cu protecții: acestea nu folosesc țesături de protecție împotriva abraziunii ci, în schimb, protejează motociclistul doar împotriva impactului.

  • Blugi moto impermeabili: aceștia oferă aceeași protecție ca și blugii moto cu Kevlar, încorporând, în același timp, o țesătură exterioara impermeabilă sau o membrană interioară, detașabilă .


De ce blugii moto pot fi o alegere mai bună decat pantalonii moto din textil sau piele?

Materialele din care sunt confecționați pantalonii moto diferă, ceea ce le permite să aibă avantaje și dezavantaje specifice.

Pantalonii textili (sintetici)

Materialele textile sintetice sunt de obicei fabricate din nailon balistic și pot fi, de asemenea, o alegere excelentă atât pentru călătoria pe stradă, cât și pentru off-road. Acestea sunt rezistente la abraziune, mai puțin voluminoase și mai ieftine decât pielea, ușor de impermeabilizat, lavabile, sunt adesea prevăzute cu căptușeală termică pentru pilotatul pe vreme rece, sunt bine aerisite pentru o călătorie confortabilă la temperaturi ridicate și vă protejează de cele mai multe condiții meteorologice dure. În același timp, tinde să fie inconfortabil din cauza materialului din interior, să aibă un aspect mai puțin elegant decât pielea, adesea nu se potrivește la fel de bine ca echipamentul din piele și nu este la fel de rezistent la abraziune precum pielea.

Pantalonii din piele

Pielea a devenit materialul emblematic al echipamentului pentru motociclete. Pantalonii moto din piele sunt extrem de rezistenți la abraziune, oferă o potrivire mai bună decât cei din material textil, pot fi adesea reutilizați după un accident, vă protejează bine de condițiile dure, precum vântul și ploaia ușoară și arată emblematici în combinație cu o motocicletă. Totuși, sunt greu de impermeabilizat, pot fi incomozi în climatele calde, iar majoritatea nu sunt întotdeauna potriviti pentru mersul off-road, sunt mai greu de spălat. De asemenea pielea tinde să fie un material scump.

Blugii moto cu întăriri din Kevlar

Kevlarul este o alternativă elegantă care poate fi găsită la un preț rezonabil și care oferă o protecție mai bună decât hainele de stradă simple. Blugii sunt oarecum rezistenți la abraziune, pot arăta ca niște blugi obișnuiți, sunt mai puțin voluminoși decât pielea sau materialul textil, pot fi spălați mai ieftin decât pielea sau materialul textil. In combinatie cu Kevlarul, acestia vă oferă protecție excelentă împotriva abraziunii și vă oferă un confort mai mare decât pantalonii moto din piele sau textil.

Nu uitați, aveți șanse mult mai mari să scăpați de un accident cu pagube minime dacă purtați echipamentul moto potrivit.

Distribuire